לא אם אלא מתי. זו השאלה שצריך לשאול בכל הנוגע אל רעידת אדמה בקנה מידה גדול בארץ ישראל. לאחר בדיקות מעמיקות נראה כי רב הבניינים הבנויים במדינת ישראל, שנבנו טרם 1980, אינם עומדים בתקן רעידות אדמה. אבל אל דאגה, ייתכן ודווקא הבניין שלכם מועמד מצויין לעריכת תמ"א 38 – תוכנית מיגון וחיזוק הבניין כנגד רעידות אדמה.
הכל מתחיל מהבית
כדי לבדוק אם אתם אכן מועמדים טובים לשיפור זה, שיעלה לא רק את רמת הבטיחות אלא גם את ערך הדירה שלכם ואת איכות הנכס- כדאי לערוך בדיקה ראשונית מול הרשויות המקומיות ולגבש הסכם ראשוני. את ההסכם הראשוני בונים בהתאם לחוקים הנוגעים אל תמ"א 38- אלה מפורטים מאד ובעלי הכוונה מדויקת, שתקל מאד על המהלך. ההסכם, כללי ובוסרי בלבד, בשלב הזה לא מחייב אף אחד- אך עדיין הימנעו מלחתום על דברים, רק ליתר בטחון. בצעד הבא בחרו עו"ד שייצג את האינטרסים שלכם מול היזם, הוא ינסח את ההסכם המתקדם יותר (סוג של הסכם ביניים) וידאג שתרוויחו מה שיותר מהעסקה. עו"ד אמור ללוות אתכם למן השלבים הראשונים של בניית החוזה ועד לאחר סיום עבודת הבנייה, לכן בחרו אותו בקפדנות.
בחירה, חתימה וליווי
בחירת עו"ד בתהליך של תמ"א 38 הינה בחירה קריטית, אך בחירה חשובה לא פחות הינה בחירת היזם. אחרי עריכת "סקר שוק" ובדיקה מעמיקה בין כל ההצעות שתקבלו מיזמים שונים, תמצאו את מה שמקנה לכם הכי הרבה: הכי הרבה שיפורים, הכי הרבה זכויות והכי הרבה ערבויות. עו"ד והיזם יגבשו בניהם חוזה סופי, הוא בד"כ ארוך ומורכב ואמור לכלול פרטים מאד מעמיקים- עד לרמת תאריכי ביצוע ממש- של הפרויקט. בשלב הבא יחתמו כל הדיירים של הבניין בחתימה אישית. עם חתימות אלה פונה היזם אל הרשויות המקומיות ומוציא מהם את האישורים להמשך התהליך וקבלת כל האישורים.
הדרך אל ההתחדשות
תהליך תמ"א 38 הוא תהליך לא פשוט ובעיקרו תהליך איטי למדי. בגלל התלות בגורמים רבים כל כך:, ארכיטקט, עו"ד, כל דייר ודייר ועירייה- מדובר על תהליכים שלוקחים שנים. וזה, עוד לפני ששלב הבנייה עצמו מתחיל.
הבדלה יצחק טל : 050-9901199 havdala.itzik@gmail.com havdala.co.il
הדף שלנו
https://www.facebook.com/havdala.group?ref=hl